Tvarohový koláč kukuřično-špaldový se sirupem (bez cukru)
Potřebné ingredience
Co k tomu potřebujeme: (vše koupíte v obchodě se zdravou výživou, nebo lze i objednat na internetu)
150 g másla nebo rostlinného tuku v bio kvalitě (např. Provamel)
2 vejce, 250 g tvarohu
15 lžic sirupu (ječného nebo rýžového)
80 g bio celozrnné špaldové mouky hrubé
150 g kukuřičné krupice nebo mouky
3 lžíce rýžové mouky nebo 3 lžičky kuzu rozpuš¬těného ve vodě (kuzu - škrob, produkt kořene japonského vinného keře)
2 lžičky vinného kamene (místo prášku do pečiva) sušená citrónová kůra bio
sušené třešně nebo brusinky nebo rozinky Modrý Thomson
Postup přípravy
Poleva:
Tahini - (je jemná rostlinná omáčka, která se vyrábí mletím praženého sezamového semínka. Má příjemnou oříškovou chuť a vůni. Přidává se do různých pomazánek a omáček, obilných kaší, musli, nebo slouží jako základ pro výrobu jemných dressingů na saláty. Záleží na Vás, jakou zdravou dobrotu s tahini vykouzlíte. - má samozřejmě všechny výživné hodnoty sezamového semínka. Obsahuje kvalitní mastné kyseliny, minerály (je vydatným rostlinným zdrojem vápníku)
a přirozeně neobsahuje cholesterol) - smícháme se sladěnkou (nebo medem či javorovým sirupem) a nepraženým kakaem (hotová pomazánka je kakaový sen). Poté sypeme plátky mandlí nebo jen vychladnuté poka¬peme sirupem (kterýmkoliv) či polevou z čokolády nebo stačí lžíce řeckého jogurtu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé